top of page
Search
  • Milla Suvikannel

Onko tietoisuuden harjoittaminen uskottavien business-ihmisten juttu?

Updated: Oct 10, 2019

Olla tietoisesti läsnä tarkoittaa, että olemme täysin läsnä hetkessä eli siinä, mitä meidän sisällä ja ulkopuolella tapahtuu. Se on samalla ymmärrystä siitä, että voimme valita, miten päätämme toimia tuossa tilanteessa ja täten kantaa myös vastuun toiminnastamme. Tietoisuus on kykyä tarkastella asioita korkeammalta tasolta ja ymmärtää niitä laaja-alaisesti. Tämä johtaa taas siihen, että pystyt nopeasti näkemään millainen toiminta kussakin tilanteessa on tehokasta ja järkevää.


Tietoinen ihminen huomataan ja tunnetaan. Ihmiset tunnistavat että kuuntelet, katselet ja olet heidän kanssaan aidosti. Voiko parempaa elettä toisen arvostamisesta olla?


Kokeile miltä tiedostaminen tuntuu! Entä jos;


- Tarkkailisit hengitystäsi jokaisen palaverin aluksi? Käytä 2 min siihen, että tarkkailet hengityksesi pysymistä tasaisena. Tarkkaile mitä sinussa tapahtuu ja kuinka palaveri kokonaisuudessaan sujuu tällaisen aloituksen jälkeen.

- Laittaisit herätyksen kännykkääsi havahduttamaan sinut kolme kertaa päivässä? Noina kertoina hiljennä itsesi ja matkusta mielessäsi siihen paikkaan, joka tekee sinut rentoutuneeksi ja onnelliseksi. Ime itseesi tuota tunnelmaa ja lepää tunnelmassa muutama minuutti ja yritä pitää tunnelma yllä niin kauan kuin pystyt vaikka palaatkin työtehtäviisi.

- Päättäisit "ettet tiedä" kun juttelet jonkun kanssa? Joutuisit kuuntelemaan, kysymään kysymyksiä, olemaan utelias ja hyväksymään täysin sen, mitä toinen sanoo.


Vaikka sitoutuisit tekemään nämä kaikki harjoitukset päivässä, se veisi sinulta noin 10 minuuttia aikaa sekä yhden keskustelun. Huomaat todennäköisesti, ettei tietoisuuden harjoittaminen varsinaisesti ole vaikeaa tai epämiellyttävää, haaste on päästä kiireen yli, jotta "ehdit" olla tietoinen.


Millaisia rutiineja voisit luoda muistaaksesi läsnäolon? Entä jos yrityksesi kulttuuri tukisi tietoisuuden ylläpitämistä? Mitä vaikutusta se toisi päivittäiseen kasvuun ja kehittymiseen? Asiakkaat ja henkilökunta tunnistavat pysähtymisen kohtaamisen aikana ja vain aidolla kuuntelemisella ja sen myötä saavutettavalla ongelmanratkaisukyvyllä luodaan tulevaisuuden menestys!
15 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page