top of page
Search
  • Writer's pictureMilla Suvikannel

Millainen on hyvä esimies?

Updated: Oct 7, 2022

Sitä tätä ja tuota, sanovat tutkimukset. Jos olisit kaikkea edellämainittua, olisitko sinä onnellinen, olisivatko työntekijäsi onnellisia, menisikö business eteenpäin? Ehkä, ehkä ei. Riittääkö "ehkä" sinulle?


Hyvä esimiestyö on aina suhteessa tilanteeseen, tilanne määrittelee esimiestyön hyvyyden. Ei ole ainoastaan hyvää tai huonoa johtajuutta, vaan kaikki on aina suhteessa ympäristöön.


Tilannejohtajuus on yksi johtajuuden ismi. Teoriassa johtajan valittavissa on autoritaarinen, demokraattinen tai antaa mennä-johtajuuden toteuttaminen. Juju tietenkin on, miten fiksusti valitset, mikä johtajuus missäkin tilanteessa kannattaa. Vai meneekö tilanne päätöstä tehtäessä jo ohi?


Mahdollisuudet tehdä hetkestä paras häviää yhtä nopeasti kuin märkä tassun jälki kivellä, johon paistaa aurinko :-)Esimies, Luota ihmisyyteesi!Koska, me ihmiset olemme luonnostaan sosiaalisia, meidät on rakennettu peilautumaan suhteessa muiden toimintaan, ja se varmistaa hyvän yhteistyön. Peilaamme toisiamme, haemme yhteistä toimintatapaa ratkaista sisäisiä tai ulkoisia ongelmia ja jokainen tilanne on aina uusi -vaikka olisit ollut 100 vuotta esimiehenä samoille työntekijöille. Mutta haaste on, että opimme tapoja, rutinoidumme, unohdamme, että me tai muut emme ole sama ihminen kuka olimme 5 vuotta sitten, kun oikeasti emme ole sama ihminen kuin kuka olimme eilen, tai äskeisessä hetkessä.


Jokaviikkoiseen maanantai-palaveriin kaikki tulevat erilaisen viikonlopun jälkeen, erilaisesta aamun asiakastapaamisesta, erilaisten ideoiden kanssa!


Onko hyvää esimiestyötä se, että käydään läpi liiketoiminnan "raportoinnin" kannalta asiat läpi? Mietitään yhdessä (tai yleensä ne pari jotka osallistuvat) ratkaisuja, jos joku uskaltaa kertoa työssään kohtaamista haasteista? Ja kysytään lopuksi, "Mitäs muuta?", johon kenelläkään ei yleensä ole mitään sanottavaa.


Vai onko hyvää esimiestyötä se, että ei päästetä karkaamaan kaikkea sitä uutta, mitä kukin tuo tullessaan siihen hetkeen? Mitä liiketoiminnan uudistaminen ja uudistuminen on? Eikö se ole kasvua työntekijöiden myötä ja heidän kanssaan? Ihmiset ovat ne, ketkä saavat uudet ideat ja huomaavat asiakkaissa orastavia muutoksia. He huomaavat niitä paremmin, kun yhteistä keskustelua asiakkaista pidetään yllä. Jaetaan tietoa ja kyseenalaistetaan.


Esimiestyö on toki liiketoimintatavoitteiden ylläpitoa ja niihin pyrkimistä, mutta se on muiden ohjaamista niiden saavuttamisessa ja keinojen etsimisessä, miten työntekijöiden ominaisuuksia ajattelun ja käytöksen puolesta voidaan käyttää uuden luomisessa.25 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page